Uvodno srečanje projekta BITE of Art 2.0 v španskem mestu Valencia

BITE 2.0 se je uradno začel! Člani projektnega konzorcija iz Srbije, Slovenije, Španije in Belgije so se sestali na uvodnem sestanku, ki je potekal med 25. in 28. septembrom 2022 v Valencii v Španiji.

Glavni cilj srečanja je bil omogočiti nemoten prehod z BITE 1.0 na BITE 2.0, zato so imeli partnerji tako priložnost oceniti uspešnost prejšnjega projekta BITE kot oblikovati osnutek strukture projekta BITE 2.0 Contemporary Art Business Mode in prilagoditi komunikacijska, upravljavska in administrativna orodja, potrebna za uspešno izvedbo projekta. Udeleženci srečanja so obiskali tudi muzej „Carme Contemporary Culture Centre“, kjer so si ogledali atraktivne razstave, ki jih tam gostijo, in izvedeli več o njihovih izkušnjah na področju privabljanja in vključevanja novega občinstva z uporabo digitalnih multimedijskih vsebin in mladim prijaznih komunikacijskih orodij.

Glavni cilj projekta BITE 2.0 je podpora evropskim kulturnim izvajalcev, ki delujejo na področju družbeno angažirane sodobne umetnosti, pri preoblikovanju njihovega dela in privabljanju novega družbeno in politično angažiranega mladega občinstva z uporabo inovativnega brezplačnega poslovnega modela BITE CABM 2.0.

Spremljajte nas v prihodnjih mesecih in izvedeli boste, kako se lahko vključite v projekt – kot umetnik, kulturni izvajalec ali mlad človek, ki ga zanimata umetnost in kultura.

Projekt BITE of Art 2.0 sofinancira Evropska unija.